IvanaMurisic

About

Diplomirala na 'Akademiji lepih umetnosti' u Beogradu 2010. godine na odsijeku za scenski i savremeni kostim sa prosijekom 9.98. U okviru savremenog kostima , učestvovala na konkursu za mlade talente magazina 'Grazia'. Dospjela u finale,revije su bile predstavljene u okviru 'Fashion Selection-a' u Beogradu 2009. godine.

Na Beogradskoj Nedelji mode, 2010. godine se predstavila sa svojom diplomskom kolekcijom , koja nosi naziv ' Wayang Kulit ' , inspirisana indijskim lutkama i njihovim siluetama. Godine 2011. na Beogradskoj nedelji mode , predstavlja svoju prvu samostalnu kolekciju 'Ode to the Sun ' za proljeće ljeto 2011/2012 godine. Kolekcija je inspirisana sa filmom Mata Hari ( 1931 ) sa Greta Garbom u glavnoj ulozi.

U januaru 2011. godine otvara svoj atelje u okviru Belgrade Design District-a u Beogradu. Oktobra 2012. godine predstavlja svoju drugu samostalnu kolekciju pod nazivom 'The colour of rain ' za sezonu jesen zima 2012/ 2013 godine. Kolekcija je inspirisana glamurom 50-tih godina prošlog vijeka kako bi se stvorio jedan senzualan ženstven stil ali u modernoj interpretaciji . Oktobra 2013. godine prikazuje svoju treću samostalnu kolekciju na Beogradskoj nedelji mode pod nazivom 'Zentangle'. Kolekcija je inspirisana linijama, linijskim površinama i kombinacijom istih.

Njene kolekcije su prikazivane kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori. Radila na više projekata kako u pozorištu tako i na filmu. Godine 2008. radila je na mnogim studentskim predstavama na 'Fakultetu primenjenih umetnosti' u Beogradu . Takodje radila je kao glavni kostimograf u predstavi 'Kalav kupleraj' u režiji Milice Kralj i Svetlane Bojković.

Godine 2012, radila je na filmu 'Ratovi' mladog reditelja Ivana Bakrača . Godine 2013, radila je na dizajnu kostima baletske grupe 'Ballo' za plesnu predstavu 'Walking throw'. Avgusta 2014. Godine počinje da radi na predstavi 'Hamlet u selu Mrduša Donja' u režiji Luce Cortinia . Decembra 2013 . godine postaje modni urednik časopisa 'Shopping lista' . Pripravnički straž počinje odrađivati januara 2014. godine u Crnogorskom narodnom pozorištu, u sektoru scenski kostimograf.

Aprila 2014 godine otvara svoj atelje u Podgorici u ulici Jovana Tomaševića 1 , gdje joj je i proizvodnja i baza za rad.